Vellykket kurs i skadeforebygging

Hegra IL i samarbeid med Sør-Trøndelag Idrettskrets arrangerte onsdag 19. september førstehjelpskurs for trenere, ledere, foreldre og andre interesserte. Kursleder var Svein Helberg som er mangeårig instruktør i Norsk Folkehjelp.
Fra Skjelstadmark IL, Stjørdal Basketklubb og Hegra IL deltok i alt 21 trenere og lagledere. Deltakerne er trenere / lagledere innenfor fotball, håndball, basketball, idrettsskolen og friidrett.

På kurset ble bla følgende innhold gjennomgått
• Behandling av bevisstløshet
• Akutte idrettsskader
• Belastningsskader
• Brudd
• Forebygging av skader med mer

Arbeidsformen i kurset var en en blanding av teori, gruppearbeid og mye praktisk trening der deltakerne fikk prøvd både livreddende førstehjelp, stabilisering av skader, nedkjøling etter PRICE-prinsippet.

Hegra IL v/ hallansvarlig Ingrid Skogan var initiativtaker til kurset og arrangerte i samarbeid med Sør-Trøndelag Idrettskrets som hadde en ferdig mal på denne type kurs. Kursholder Svein Helberg var lærerik og inspirerende kursholder. Hegra IL mener det er vitkig at trenere og lagledere får tilbud av denne typen slik at de som bruker sin fritid på barn/unge har best mulig kunnskap om hvordan de skal opptre i ulike situasjoner. Det nevnes også at Hegra IL de siste to årene har gjennomført kurs i livreddende førstehjelp og hjertestarterkurs for nærmere 50 frivillige vakter i Hegrahallen.