Barneidrettsansvarlig

Informasjon om barneidrettsansvarlig.

Norges idrettsforbund sier at alle idrettslag som driver med organisert aktivitet for barn til og med fylte 12 år skal ha en barneidrettsansvarlig. Styret i Hegra IL har valgt Monika Wennberg LIan som barneidrettsansvarlig. Her er noen ord fra Monika:

Hei

Som barneidrettsansvarlig har jeg ansvaret for å tale barnas sak og sette barnas beste i sentrum. Det er viktig å vurdere og diskutere om idrettslaget har et tilbud til barna som er i tråd med rettighetene og bestemmelsene, og da må alle trenere, ledere og andre med frivillige verv i idrettslaget gjøre seg kjent emd innholdet i disse. Dette arbeidet skal blant annet bidra til at alle barn blir inkludert i idretten, uavhengig av bakgrunn.

Vi må også sørge for å bli kjent med foreldrene og sikre at det blir gitt nødvendig informasjon om hva det innebærer å være medlem i klubben. Et forslag kan da være å stille krav om obligatorisk foreldreoppmøte de første gangrene barnet deltar i idretten.

Idrettens barneretigheter beskriver hva som skal til for at barna skal oppleve trygghet og mestring i idretten.

Bestemmelsene om barneidrett regulerer hvordan konkurransene i barneidretten skal skje slik at det blir en naturlig progresjon og utvikling. Bestemmelsene og rettighetene bygger på hverandre og må ses i sammenheng.

På Norges Idrettsforbund sine sider kan du laste ned en brosjyre om Idrettens barnerettigheter og bestemmelser, og også lese mer om hva det betyr å være Barneidrettsansvarlig i en klubb.

Jeg kan kontaktes på email: monika.wa@hotmail.com og mobil 90 10 90 03

Med vennlig hilsen

Monika Wennberg Lian